Tank Cure Stappen en Tips


Ontroesten en ertsen van de brandstoftank

Tank Cure Ontroester

Ontroester

Tank behandelen met Tank Cure Ontroester, ook al is geen sprake van roest. Hiermee wordt niet alleen roest verwijderd, maar ook het oppervlak geëtst zodat een goede hechting van de aan te brengen coating wordt verkregen. Oude tanks zijn vaak roestig aan de binnenzijde, maar ook jonge tanks kunnen door het gebruik van de benzine waar Bio-Ethanol is bijgemengd door roestvorming worden aangedaan.

Roest kan worden verwijderd met de Tank Cure Ontroester. Deze werkt het best wanneer deze een temperatuur heeft boven de 25 ˚C. Door een hand grof grind of spaanplaat schroeven toe te voegen en de tank regelmatig heen en weer te schudden kan de roest goed worden losgemaakt en verwijderd. Laat de Tank Cure Ontroester niet te lang in de tank zitten. Inspecteer de tank regelmatig of alle roest verwijderd is. Na deze handeling de tank leeg maken en uitspoelen met leidingwater. Direct hierna de tank goed droog maken om te voorkomen dat er weer roest ontstaat. Een haarföhn is hierbij een handig hulpmiddel.

Vorige stap Volgende stap

Handige tips

Let op dat de Tank Cure Ontriester niet te lang in de tank blijft zitten. Zodra de roest is verwijderd de tank goed spoelen met water om de werking van de Tank Cure Ontroester te neutraliseren.

Oude verflagen, roest of verontreinigingen kunnen de hechting van Tank Cure Coating negatief beïnvloeden.