TANK CURE VOOR BEHANDELING VAN DE BINNENZIJDE
VAN BENZINE- EN OLIETANKS

Aanbrengen van de coating
Om een goed resutaat te garanderen moet u uw tank altijd voorbehandelen. Ze moet absoluut droog, vetvrij, en redelijk roestvrij zijn. Gebruik bij voorkeur TANK CURE Reiniger en TANK CURE Ontroester omdat deze produkten uitgebreid zijn getest in combinatie met TANK CURE coating. Maak de tank goed droog na de voorbehandeling.

Meng beide componenten grondig met elkaar en vul de tank hiermee. Sluit vervolgens de vulopening af. Draai nu de tank langzaam in alle richtingen zodat de coating alle punten aan de binnenkant bereikt. Doe dit gedurende 15 � 20 minuten en tap hierna zoveel mogelijk vloeistof af via de vulopening. De uitharding begint na 45 minuten. Na de behandeling de tank open laten. De Tank kan na 7 dagen uitharding op kamertemperatuur weer in gebruik worden genomen.

Momenteel brengen diverse leveranciers coating, of ook wel tank sealer genoemd, op de markt.
Welk produkt u ook gaat gebruiken: het is belangrijk dat u voldoende coating neemt om de binnenzijde van de tank in zijn geheel te behandelen. Ervaring leert dat u voor een tank (afhankelijk van het model) van 15 a 20 liter toch al snel naar 450 a 500 gram tank coating moet gaan. TANK CURE levert twee standaard hoeveelheden. Voor motorfietstanks (afhankelijk van het model) van 15 tot 20 liter 450 gram coating en voor autotanks (afhankelijk van het model) van 40 tot 45 liter 600 gram coating.